משק פורטנוי מושב בצת

אצלנו במשק תוכלו למצוא גידולי אבוקדו ופיטאיה מרהיבה על שלל צורותיה וסוגיה.
פיטאיה אדומה, לבנה או סגולה.
הפרי מכיל ויטמין c, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון רבים.
הפיטאיה משווקת לשוק מקומי וגם ליצוא. 

רכיבים לבסיס של העוגה: אגוזי מלך – 1 כוס תמרים – ¼1 כוסות (מג'הול) קקאו – ¼ כוס מלח – קורט רכיבים לסירופ פיטאיה: פיטאיה – 1 (קלופה וקצוצה) פטל – ½ כוס (פרי טרי או קפוא) סירופ מייפל – 1 כף רכיבים לקרם "גבינה": קשיו טבעי – 2 כוסות (לאחר השריית לילה, סחוט ושטוף) קרם קוקוס – ¾ כוס (מקופסת שימורים) שמן קוקוס – 6 כפות סירופ אורז חום – ½ כוס (או דבש) תמצית וניל – 1 כפית מיץ לימון – מ-1 לימון גרידת לימון – 1 כפית

אופן הכנת הבסיס של העוגה: רפדו תבנית מלבנית בגודל 20X20 ס"מ בנייר אפיה והניחו בצד. העבירו את כל הרכיבים אל מעבד מזון והפעילו בפולסים קצרים עד לקבלת עיסה בצקית ויציבה. העבירו את התכולה שבקערת מעבד המזון אל התבנית ושטחו אותה על כל שטח הפנים של התבנית, הכניסו למקרר עד לסיום זמן הכנת שכבת הקרם.

אופן הכנת הסירופ פיטאיה: הכניסו לקלחת או סיר קטן את סירופ המייפל והפירות והניחו על הכיריים מעל ללהבה בינונית, ערבבו במשך 2-3 דקות. הנמיכו את האש ללהבה הקטנה ביותר ובשלו כ-5 דקות עד לרתיחה, כאשר הפרי מתחיל להתפרק ולהתאחד עם הסירופ כבו את האש והניחו בצד.

אופן הכנת הקרם "גבינה": הכניסו את כל רכיבי קרם הגבינה אל מעבד מזון והפעילו עד לקבלת תערובת חלקה, משחתית ואחידה. הוציאו את בסיס העוגה מהמקרר וצקו את התערובת מעליו, כאשר אתם משתמשים במרית או פלטה כדי להחליק אותה. צקו בזהירות את סירופ הפרי מעל לקרם והחליקו אותו באופן שווה, החדירו קצה של סכין או קיסם בין שכבת הסירופ לקרם וציירו ספירלות שיגרמו להם להתערבב יחד. שימו לב – אל תחדירו את הסכין/קיסם עמוק מדי, החלק התחתון של העוגה צריך להישאר לבן. הכניסו את העוגה למקפיא למשך 2-4 שעות, לאחר מכן חיתכו את העוגה כשהיא עדיין קפואה. הגישו אותה קפואה או לאחר הפשרה קלה עד לקבלת מרקם מעט רך.

  • 200 גרם פיטאיה קפואה

  • 2 בננות קפואות חצי כוס חלב אורז שקדים או מי קוקוס טבעיים 

אופן ההכנה:

  • הניחו את כל המרכיבים בבלנדר או נינג'ה

  • הפעילו עד לקבלת מרקם אחיד, כדאי לעצור כל מספר שניות ולערבב מעט. 

  • העבירו לקערה וקשטו עם גרנולה עשירה רצועות קוקוס זרעי צ'יה או מה שאתם אוהבים.

 

מה צריך?

תחתית:

250 גרם ביסקוויטים מפוררים (שרוול אחד)

2 כפות סוכר

60 גרם חמאה מומסת

 

מילוי גבינה:

500 גרם גבינת שמנת (2 חבילות)

6 כפות שמנת חמוצה

כפית תמצית וניל

2 ביצים

 

איך מכינים?

מחממים תנור ל 180 מעלות.

את כל מרכיבי התחתית מערבבים יחד, מרפדים תבנית אפיה מרובעת בגודל 20*20 ס״מ.

מקציפים יחד במיקסר עם וו הקצפה, את כל מרכיבי מילוי הגבינה ומוזגים לתבנית.

אופים כ 35 דקות, מצננים במקרר עד ייצוב.

מפזרים אבקת פיטאיה פרוט ורודה שקונים בחנות טבע, חותכים לריבועים שווים וטורפים.

לקוחות ממליצים
ההגעה אלינו
דילוג לתוכן